2015. november 20., péntek

Néha

még akaratlanul is a Soroksári út felé mennék a kocsimmal, de aztán kapcsolok. Ilyenkor van az, hogy a Közvágóhídnál megyek fel a hídra és kis kerülővel érek haza.

A lakás még mindig inkább félig üres, de azért haladok. 

A  házban lényegében már mindenkit ismerek. 

Földszinten lakik egy idős zsidó házaspár, akik mindenre és mindenkire figyelnek. Az elsők között informálódtak, hogy 
- nős vagyok-e?
- gyerekem van-e?
- a fiatalember a testvérem-e?

Velük szemben, még szintén a földszinten, fiatal pár lakik, két kutyával. A kutyák már ismernek, így soha nem ugatnak meg. A pár hölgy tagja időnként még furcsán néz rám, ha köszönök neki, de amikor a kutyák felugrálnak rám, nyugtázza: "te vagy az, aki mostanában költözött ide."

Az első emeleten lakik a minisztériumban dolgozó, nagyon jó képű, rettenetesen vékony hangú pasi és a családja - sok gyerekkel; valamint a jobb időket is látott, hatvanas évei derekán járó hölgy, aki már megnézette velem a mosdója csapját, "mert mintha csöpögne". 

Velem szemben pedig Eszter néni lakik, aki múzeumban teremőrködik, hogy kiegészítse nyugdíját, legfőképpen pedig azért: "addig sem vagyok egyedül".

Felettem egy japán egyetemista lakik, aki éjfél körül szeret súlyzózni. A súlyzókat időnként leejti, én pedig olyankor felébredek. 

A harmadik emeleten lakik még "Mária", aki kikérte a néninézést, pedig jócskán anyám lehetne, foglalkozását tekintve gimnáziumi tanárnő. 

6 megjegyzés:

 1. Miért nem írsz gyakrabban?
  Megelevenednek a mondataid, szeretem.

  VálaszTörlés
 2. Egyetértek az előttem szólóval.

  Te ilyen közvetlen és barátkozó típus vagy?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem jellemző rám, de az új társasházban nehéz nem ismerkedni, mivel 8 család alkotja a közösséget, s miután beköltöztem máris volt egy közgyűlés :)

   Törlés
  2. A te kedvedért? Így fogadták az új lakót? :D

   Törlés
  3. Nem biztos, hogy az én kedvemért, de nagy valószínűséggel. Így aztán megkaptam a házirendet, a közös költség befizetésének határidejét, a takarítási rendet, a fűnyírási rendet, a hótakarítási rendet és még egy pár rendet. :)

   Törlés
  4. Rend a lelke mindennek :D

   Törlés