2015. július 25., szombat

Mi marad?

Este, miután a kölykök már mélyen aludtak, unokanővéremmel és Spanyollal, miközben Pityu érkeztét vártuk, arról beszélgettünk, hogy mi marad egy ember halála után. Az ürességet és a hiányérzetet azonnal kipipáltuk. Majd sorolni kezdtem, hogy mi mindent rombolt le Náci (egy sír, cégek, melyek prosperálóak volt,  vállalkozások, melyekben több százan dolgoztak és hirtelen az utcán találták magukat) s a kérdésem, hogy "de miért?" a levegőben maradt. Unokanővérem még az összeesküvés-elméletet sem vetette el, magyarán azt, hogy Náci, fityiszes ismeretségét kihasználva, mindenre és mindenkire ráuszította a NAV-ot, nem törődve semmilyen következménnyel, mert semmisíteni akart, meg nem történtté tenni. Spanyol szerint egyszerűen "így van felépítve az ember s sokkal többet is rombolna, akár még saját fiát is, ha nem lenne sakkban tartva." Sokáig beszélgettünk és nem jutottunk semmire, egyet leszámítva: vannak dolgok, emberek - melyekre józan magyarázat nem található. Éjfél elmúlt, mire Pityu megérkezett, végre. 

12 megjegyzés:

 1. Na, most volna jó P.E.T. véleménye. (Most is.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nagyon jó lenne ha feltehetném neki a kérdéseket.

   Törlés
  2. Egyébként a "miért?"-re az én válaszom hasonlít unokanővéredére: Náci (nálam: Kisgeci) gyenge, bármire rávehető. A dolgok mögött apja áll, aki nem tudta megbocsátani, hogy Máté két fiából is "buzit csinált" (egyéb leágazásokról most nem beszélve), s legalább ennyire azt sem, hogy egy "tetves cigánnyal" egyenrangú üzleti partnerként kelljen tárgyalnia.

   Törlés
  3. Egy valamin az id. K. sem tud soha változtatni, Törpe a "tetves cigányt" tartja az igazi apjának. Azt hiszem, hogy ez így van jól.

   Törlés
  4. Jól hiszed. És Törpe is.

   Törlés
  5. Az nagyon tetszik, hogy keresztnevén szólítja a Nácit, akit az ideg majd szét b*sz emiatt. :-)

   Törlés
  6. Ezt csinálta már korábban is, ezzel büntette, amiért elhanyagolta, és persze jelezni akarta, hogy ki az igazi apja.

   Törlés
 2. Töki, 1 dolgot azért jobban utál Á., azt, amikor Törpe ukránul válaszol a kérdésére.

  VálaszTörlés
 3. Válaszok
  1. Egyetértek veled rás. Törpe - tulajdonságait tekintve - kiköpött Máté; öntörvényű, akaratos, makacs, konok, végtelenül önérzetes. :-)
   S mindennek ellenére vagy éppen ezért: nem lehet őt nem szeretni.

   Törlés
  2. Igen, Mátét is szerettük, noha ilyen volt. :) Egyébként ő az önérzetességet tartotta a legfontosabbnak a fia tulajdonságai közül, a többiről meg azt mondta, tudja, hogy elrontotta a gyereket, de végül is ő mindent meg tud beszélni vele. Azt gondolom, ez utóbbira "Anyu" és "Spanyol" is képes.

   Törlés
 4. Valaki mellékelne egy családfát nekem? Amin rajta van az itteni és, ha ettől eltér, akkor a Máténál anno használt név? Csak hogy összerakjam a képet teljesen. Köszi:)

  VálaszTörlés